محققان موفق به كشف راز توانایی طبیعی بدن برخی از افراد آلوده به ویروس HIV برای مقابله با این ویروس كشنده شدند.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان چهار كشور آمریكا، كانادا، آلمان و ژاپن در تحقیقات خود اعلام كردند كه در بدن برخی از افراد مبتلا به ویروس HIV نوعی گیرنده وجود دارد كه به شناسایی بهتر و هدف قرار دادن سلولهای آلوده كمك میكند.
تنها یك نفر از 100 بیمار بدون مصرف دارو و از طریق سلول های قاتل موسوم به لنفوسیت تی سیتوتوكسیك (CTL)، توانایی مهار ویروس كشنده HIV را دارد.
«بروس واكر» پژوهشگر موسسه تحقیقاتی Ragon اعلام كرد: پیش از این مشخص شده بود كه در بدن مبتلا به ایدز تعداد زیادی از این سلولهای قاتل وجود دارد و به نظر میرسد كه شرایط خاص این سلولها را به سلولهای قاتل با توانایی بالاتر تبدیل میكند.
در این تحقیق 10 بیمار آلوده مورد بررسی قرار گرفتند كه از این گروه پنج نفر از داروهای ضد ویروسی برای مهار ویروس HIV استفاده می كردند و پنج بیمار دیگر بدون مصرف دارو بصورت طبیعی موفق به مهار این ویروس كشنده شده بودند.
ویروس HIV نوعی از گلبول سفید بدن به نام CD4 را می كشد و این افراد را در معرض ابتلا به عفونت های خطرناك و كشنده قرار می دهد.
یافتههای این پژوهش نشان داد: شیوه عملكرد سلولهای قاتل برای شناسایی و برخورد با سلولهای آلوده در دسته دوم بیماران تفاوت چشمگیری دارد. تنها وجود سلولهای قاتل در بدن كافی نیست، بلكه این سلول ها باید دارای گیرنده های سلول تی (T cell) با قابلیت شناسایی بهتر سلول های آلوده باشند.
به همین دلیل تلاش ها برای ساخت واكسن ایدز با موفقیت همراه نبوده است، چراكه گیرندههای سلول تی ساخته شده از انواع مناسب و كارامد نبودهاند. اگرچه محققان موفق به شناسایی و اندازهگیری سلول های قاتل كارآمد شده اند، اما هنوز شیوه ای برای تولید این سلول ها نیافته اند. رمزگشایی از نحوه عملكرد ویروس HIV و برخورد بدن با این ویروس میتواند به محققان برای ساخت واكسن كمك كند.