چه عواملی که خطر انتقال اچ ای وی از مادر به کودک را افزایش می دهد؟

چه عواملی که خطر انتقال اچ ای وی از مادر به کودک را افزایش می دهد؟

از جمله عواملی که خطر انتقال اچ ای وی از مادر به کودک را افزایش می دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- هر نوع عفونت طی بارداری، به ویژه یک بیماری آمیزشی یا عفونت جفت

2- تغذیه نامناسب در بارداری، به خصوص کمبود ریزمغذی ها

3- زایمان زودرس

4- مداخله های پزشکی در بارداری، مانند پارگی کیسه آب دراثردستکاری

5- شیردهی غیرانحصاری (هم توسط مادر و هم با شیرخشک)

6- عفونت پستان و نوک سینه آسیب دیده

7- طولانی کردن دوره شیردهی

خطر افزوده ی انتقال به نوزاد از مادری که پیش از دوره بارداری مبتلا شده 12- 16% است. بیشترین خطر در هفته های اول است. اما در طول دوره شیردهی ادامه می­یابد. خطر انتقال به نوزاد اگر مادر در دوره شیردهی مبتلا شود بالاتر است. اما شیردهی نقش حیاتی در حافظت از سلامت کودکان دارد و دارای مزایای تغذیه ای و ایمنی شناختی مهمی است.

نوزادانی که با شیر مادر تغذیه نمی­شوند بیشتر در خطر مرگ ناشی از سوء تغذیه، اسهال، و عفونت های تنفسی هستند. شیردهی همچنین مزایای مهمی از نظر فاصله گذاری بین فرزندان و سلامت محیط دارد. بیشترین فواید سلامت شیردهی در شش ماه اول زندگی است. موازنه ی خطر برای نوزاد در شرایط مختلف و با توجه به تفاوت های مادران اچ ای وی مثبت فرق می­کند.

شواهد نشان می­دهد که شیردهی انحصاری، وقتی نوزاد غیر از شیرمادر با هیچ چیز دیگری تغذیه نمی­شود، ممکن است از شیردهی مختلط سالم تر باشد و حتی در برابر انتقال اچ ای وی در زمان زایمان نقش محافظت کننده داشته باشد. شایع است پیش از این که شیر “بیرون بزند” چیزهایی مانند آب یا مایعات دیگر به نوزاد بدهند یا در هفته های اول زندگی غلات برای او شروع کنند، نوزادان در شش ماه اول زندگی نیاز به هیچ غذا یا مایعاتی ندارند.