وجود زخم تناسلی در فرد سالم باعث حساسیت بیشتر فرد سالم شده و خطر عفونت وی را افزایش میدهد. ابتلا به بیماری سل با تضعیف سیستم ایمنی، فرد را در مقابل بیماری حساس میسازد و باعث میگردد احتمال ورود ویروس به بدن افزایش یابد. به یقین ثابت شده ختنه عامل مؤثری در كاهش خطر عفونت میباشد.
فقر به دلایل مختلفی شرایط را برای انتقال بیماری مهیا میكند. فقر از عوامل زمینه ساز اعتیاد محسوب میشود و از آنجا كه با اعتیاد، رفتارهای پر خطر جنسی افزایش مییابد، به طور غیر مستقیم ایجاد بیماری را مساعد میكند. از آن گذشته افرادی كه پول كافی برای خرید مواد ندارند، برای رساندن مقدار كافی مواد مخدر به بدن ناچار به تزریق مواد روی میآورند. فقر بر خرید سرنگ در هر بار تزریق، اثر گذاشته و احتمال تزریق مشترك یا تزریق با سرنگ مستعمل را بالا میبرد.
همچنین فقر به بیخانمانی منجر میگردد و بی خانمانی احتمال مصرف مشترك مواد و رفتارهای جنسی پر خطر را بالا میبرد. اكثریت قابل توجهی از زنانی كه مبادرت به تن فروشی و ارتباط جنسی با شركای زیادی می نمایند به امید گرفتن پولی برای گذران زندگی خود و احتمالاً فرزندانشان به این كار تن می دهند و كسب لذت نقش بزرگی در این میان ندارد. همچنین زنانی كه فقیر و معتادند، برای به دست آوردن مواد مورد نیازشان مجبور به تن فروشی خواهند شد.
بیكاری به فقر منجر می شود و فقر نیز به دلایل فوق زمینهساز بیماری است همچنین بیكاری با تاثیر بر كاهش مهارت های زندگی و كاهش استقلال فردی خطر انتقال را افزایش میدهد یكی از عوامل مساعد كننده برای انتقال بیماری ایدز عدم وفاداری به همسر و بیبندو باری جنسی است. رابطههای جنسی محافظت نشده، داشتن شركای جنسی ناشناس و متعدد، عدم استفاده از كاندوم در هنگام ارتباط جنسی و الگوهای رفتارجنسی نامتعارف خطر انتقال را افزایش میدهند.